ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

بازرسی کالا در گمرک چیست و چرا مهم است؟

در تجارت جهانی یکی از عمده نگرانی های خریدار، انجام تعهدات فروشنده بر طبق قراداد است تا محصول را با همان کیفیت و کمیتی که در قرارداد ذکر شده ارسال نماید. برای جلوگیری از هر گونه مشکل و مغایرتی، شرکت های مستقلی تحت عنوان شرکت بازرسی کالا (commodity inspection company) حضور دارند تا محصول را از هر لحاظ بررسی نمایند. به طور کلی به تمام عملیات بازرسی، نمونه‌برداری، آزمایش، اندازه‌گیری و دیگر فرآیندهایی که توسط شرکت بازرسی کننده به منظور تعیین کمیت و کیفیت محصولات، خدمات یا تأسیسات انجام می‌شود بازرسی کالا گفته می شود. بعد از بازرسی، نتایج حاصل را با مشخصات مندرج در قرارداد خرید تطبیق می دهند و بعد از تایید، گواهی بازرسی کالا صادر می شود.

به‌ صورت کلی به همه عملیات بازرسی، نمونه‌برداری، آزمایش، ارزیابی و سایر فرآیند های انجام شده توسط شرکت بازرسی کننده برای مشخص کردن کمیت و کیفیت محصولات، خدمات و یا حتی تأسیسات به منظور مطابقت نتایج حاصل با مشخصات موجود در قرارداد خرید را بازرسی کالا می‌گویند. دغدغه اساسی بسیاری از تجار، کشورها و افرادی که در حوزۀ بازرگانی بین المللی فعالیت دارند، اطمینان از کیفیت و مرغوب بودن کالاها است که در اینجا پای بازرسی کالا و اهمیت آن میان می آید. با توجه به قوانین ارائه ‌شده از طرف سازمان ملی استاندارد، درحقیقت، بازرسی کالا در گمرک بخشی الزامی و مهم در مباحث واردات و صادرات محصولات می باشد. شما می توانید با خیالی آسوده امور بازرگانی خود را در این زمینه را به متخصصین گروه تجاری ققنوس بسپارید.

انواع گواهی بازرسی کالا

گواهی بازرسی کالا، معمولاً در قالب یکی از موارد زیر صورت می‌پذیرد:

  • بازرسی کالا در مبدا:

برای دریافت مشاوره بازرسی کالا در مبدا می‌توانید از مشاوران باتجربه شرکت بازرگانی گذرگاه تجاری جنوب کمک بگیرید. این مشاوران به دلیل تجربه زیاد از تمام نواقص احتمالی کالاها آگاه هستند و شما را با نحوه ارزیابی محصولات آشنا می‌کنند. بازرسی از کالا در مبدا شامل نظارت، آزمایش، نمونه‌برداری، اندازه‌گیری، بازبینی و سایر عواملی که در تعیین کیفیت کالا هنگام بارگیری موثر باشند، می‌شود. این کار باید توسط یکی از شرکت‌های بازرسی کشور که مورد تایید سازمان استاندارد است، انجام شود.

  • بازرسی قبل از حمل
  • بازرسی حین تولید
  • بازرسی قیمت
  • بازرسی اصالت فروشنده
  • بازرسی استاندارد اجباری
  • بازرسی کالا در مقصد:

در برخی از موارد مانند عدم حضور شعبه‌های بازرسی ایرانی، نبود وقت کافی برای بازرسی، اعتماد نداشتن تاجران به شعبه‌های بازرسی و غیره ممکن است بازرسی در مبدا و هنگام بارگیری صورت نگیرد؛ از این رو، تمامی کالاهای خریداری شده باید در مقصد و هنگام ترخیص مورد بازرسی قرار گیرند. فرایند بازرسی کالا در مقصد نیز مشابه بازرسی کالا در مبدا بوده، با این تفاوت که اینبار تنها توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود. اینکار به این دلیل است تا تمام واردات محصولات به کشور طبق سیاست‌های ارزی کشور انجام گیرد. البته، در صورت ارائه مجوز از سوی این نهاد، شعبه‌های مورد تایید می‌توانند فرایند بازرسی را انجام دهند.

مزایای صدور انواع گواهی بازرسی کالا

از آنجایی که در تجارت بین‌المللی امکان پیگیری و شکایت پروسه‌ای بسیار پیچیده و زمان‌بر است، بهتراز قبل از انعقاد قرارداد و پس از آن، در زمان تحویل دقت لازم را داشته باشید. استفاده از خدمات شرکت‌های بازرگانی معتبر در این زمینه راه‌گشا است و می‌تواند از بروز خسارت‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کند. کارشناسان شرکت آستریا با داشتن تجربه کافی در صادرات و واردات درصد خطا و خسارت را در معاملات شما بسیار کاهش داده و بازرگانی امن را برای شما انجام می‌دهند.

بازرس کالا چه وظیفه‌ای دارد؟

بازرس کالا در واقع نمایندۀ خریدار و سازمان استاندارد است و مطابق با درخواست آن‌ها بار را بازرسی می‌کند. اما لازم است بدانیم که مهم‌ترین وظیفۀ بازرس برای گواهی بازرسی چیست؟ در ادامه آن‌ها را عنوان می‌کنیم:

  • بررسی اصالت و صلاحیت صادرکننده
  • ارزیابی کالا و تطبیق کیفیت آن با قرارداد
  • بررسی از لحاظ کمیت و تعداد سفارش
  • تست ریپورت (در ادامه آن را توضیح می‌دهیم.)
  • بازرسی سال ساخت و اطمینان از نو بودن کالا
  • ارزیابی مبدأ و کشور سازنده
  • بررسی بسته بندی و اطمینان از آسیب ندیدن کالا
  • ارزیابی و تأیید وسیله حمل‌ونقل

به طور میانگین روزانه محصولات بسیاری از شرکت های تولید کننده برای شرکت های مقصد ارسال می شوند. در این زمینه لازم است محصولات در هنگام خروج از شرکت و ترخیص از گمرک بازرسی شوند. این کار سبب می شود آینده کاری شما با اعتبار بیشتری همراه باشد. در این مقاله به بیان توضیحات مهمی درباره گواهی COI پرداخته شد. این گواهی پس از انجام مراحل قانونی و بررسی های لازم توسط کارشناسان مربوطه به کارفرما تحویل داده می شود. البته افراد بسیاری نیز وجود دارند که به دلیل سرعت بخشی به ترخیص یا ارسال کالاهای خود از دریافت گواهی بازرسی اجتناب می کنند. این اشخاص در آینده لطمات بسیاری را متحمل می شوند؛ زیرا اگر آسیبی به محصول آن ها برسد یا در فروش محصول دچار مشکل شوند، تمامی ضرر و زیان را به طور خصوصی باید بپردازند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد