ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

ارزش و تعرفه گمرکی چگونه محاسبه می‌شود؟

هر یک از افراد یا گروه هایی که در حوزه ترخیص کالا در گمرک فعالیت دارند، حتما یک بار اصطلاح ارزش گمرکی را شنیده اند، این واژه در دنیای اقتصادی و صنعتی امروزی رنگ و بوی متفاوتی را به خود گرفته است، در واقع این ارزش شامل تمامی کالاهایی که در گمرک یک کشور قرار دارند، می‌شود و بر اساس قوانین کشوری عزیزمان ایران، بر اساس معیارهای گوناگون تعیین می‌شود.

مفهوم تعرفه ی گمرکی در ایران

در ایران در بین تجار تعرفه به دو مفهوم بیان می شود:

جایگاه کالا در طبقه بندی HS (نمکلاتور سیستم هماهنگ شده)، در این مفهوم بازرگانان و ترخیص کاران درصد یا روش محاسبه میزان حقوق و عوارض گمرکی و مجوزهای مورد نیاز برای ورود کالا، و مجوزهای لازم ترخیص کالا و گروه کالایی برای دریافت ارز یا مجاز بودن واردات و صادرات را تعیین می کنند.

مهمترین فاکتورها در محاسبه ارزش گمرکی کالا

بعد از پاسخ به ارزش گمرکی چیست و آشنایی مختصر با فرایند آن، باید با مهمترین پارامترها در ارزش گمرکی کالا آشنا شوید و بدانید که هر کالا بر اساس چه معیارهایی ارزش گذاری می شود یا محاسبه ارزش گمرکی کالا به چه عواملی بستگی دارد. ما در ادامه مطلب به مهمترین این عوامل پرداخته ایم. از جمله:

·         قیمت کالا

·         بیمه

·         وسایل حمل و نقل

·         هزینه های مازاد

·         مالیات بر ارزش افزوده

 

مفهوم hs cod چیست ؟

hs cod یک سیستم عملکرد استاندارد سازی کنترل شناسایی و طبقه بندی محصولات می باشد که توسط دولت ها با توجه به سیاست های مالیاتی، قیمت گذاری ، بودجه بندی و اقتصاد طراحی می شوند.

کد tsc در ارزش گمرکی چیست و چه کاربردی دارد؟

از روش های ارزش گذاری کالاها در ارزش گمرکی که میتوان با استفاده از ارزش های موجود در آن ارزش های ثبت شده قبلی را مشاهده کرد ، سامانه تعیین ارزش گمرکی است. این سامانه جهت جستجو و ثبت ارزش کالا در سال 1395 زیر نظر سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران براساس استانداردهای بین المللی راه اندازی شد .

این بانک اطلاعاتی به منظور یکپارچه شدن ارزش کالاها در اظهار کالا به گمرک ، بیش بود ارزش و کم اظهاری و همچنین کاهش پرونده های اختلافات گمرکی ایجاد شده است. این سامانه به شما کمک خواهد کرد تا در اظهارنامه گمرکی خود مشمول جریمه نشوید و ارزش های ایجاد شده قبلی را مشاهده کنید .به این نکته توجه داشته باشید که این ارزش ها ارزش های قطعی نبوده و ممکن است کارشناس گمرک این ارزش را هم به دلایل مستند، مورد قبول تشخیص نداده و بر اساس روش های تعیین ارزش کالای وارداتی که در بالا ذکر شد اقدام به ارزش گذاری کالا کند .

نحوه‌ی محاسبه برخی تعرفه‌های گمرکی برای کالا

عمدتا تمام مبالغی که در طی فرایند و عملیات گمرکی پرداخت می‌شوند بخشی از هزینه ترخیص کالا محسوب می‌شوند. هزینه انبارداری، باربربری، تعرفه‌های آزمایشگاهی، تخلیه بار، صفافی، کارشناسی کالا و.. از جمله مبالغی هستند که باید به عنوان هزینه‌های ترخیص از گمرک و صدور اجازه تحویل کالا از گمرک پرداخت کرد. هزینه‌های ذکر شده به صورت مستقل و جداگانه از حقوق ورودی گمرک دریافت می‌شوند.

·         فرمول محاسبه حقوق گمرکی

حقوق گمرکی (ارزش سیف X نرخ ارز X نرخ تعرفه)

شما تجار گرامی برای انجام عملیات گمرکی باید مبالغی را بپردازید که به آن هزینه های گمرکی می گویند.

  • فرمول محاسبه هزینه انبارداری

هزینه انبارداری = مدت X نرخ انبارداری X وزن ناخالص
هزینه انبارداری متناسب با زمان توقف کالا در گمرک و نوع انبار مشخص می شود.هزینه انبارداری از روز ورود کالا به گمرک تا روز ترخیص آن محاسبه می گردد.

برگ سبز چیست نوع محاسبه آن

زمانی که گمرک به کالایی اجازه ی واردات و صادرات می دهد به کالا برگ سبز تعلق می دهد که در واقع یک مجوز برای ورود و خروج است.

گمرک در مقابل ارائه ی برگ سبز بر اساس حقوق گمرکی، سود بازرگانی، مالیات ارزش افزوده، مالیات علی الحساب و عوارض هلال احمر یا هزینه های دیگر مبلغی را در یافت می‌کند. و برگ سبز را ارائه می دهد. در برخی موارد هزینه هایی نیز بر اساس هزینه های تخلیه، انبارداری استاندارد، آزمایش و … مبلغی نیز به هزینه های برگ سبز اضافه می شود.

چگونه می‌توان ارزش گمرکی کالا را به دست آورد؟

پس از بررسی های انجام شده و مطالعات گوناگون در حوزه ی مختلف تجارت های بین المللی باید بگوییم که سه روش معرفی شده در این مقاله سه روش اصلی و اساسی در تعیین ارزش و تعرفه کالا می باشند؛ اما یک روش مطمئن و بی دغدغه در تعیین ارزش و تعرفه کالا مراجعه به شرکت های فعال در حوزه ی فعالیت های بازرگانی می باشد تا شما بتوانید به راحتی و در کمترین زمان کالاهای وارداتی خود را پیش از شروع فعالیت های تجاریتان ارزش گذاری نموده و در نتیجه هزینه ها و سرمایه های اولیه برای انجام فعالیت های تجاری خود را تعیین نمایید.

ارزش گمرکی کالاهای ورودی عبارت است از:

 بهای سیف + هزینه حمل‌ونقل + هزینه بیمه + کلیه هزینه‌های مربوط به افتتاح حساب + هزینه‌های امتیاز علامت بازرگانی، نقشه، مدل

 

همان طور که در بالا اشاره کردیم گمرک برای صادر یا وارد کردن کالا هزینه هایی را در نظر می گیرد همچنین برای صدور برگ سبز قوانین و مراحلی باید طی شود. پیشنهاد ما به تجار برای اینکه کلیه ی این مراحل را به راحتی و کوتاه ترین زمان طی نمایند این است که از شرکت های با تجربه در زمبنه ی ترخیص کالا کمک بگیرند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد