-با هدف اطلاع فعالین اقتصادی از الزامات بند «ج» ماده 2 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ضرورت اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و معاونت تخصصی مربوطه (معاونت امور صنایع) در هنگام ثبت سفارش و به صورت الکترونیکی به واردکننده اطلاع رسانی و انجام ثبت سفارش واردات کالاهای ساخت سایر کشورها و تحت برند شرکت های داخلی تا تدوین و ارایه ضوابط مربوطه توسط دفاتر تخصصی و ابلاغ معاونت امور اقتصادی و بازرگانی منوط و مشروط به اخذ موافقت از معاونت امور صنایع و دفاتر تخصصی مربوطه می باشد.
برون سپاری چیست؟
یک تعریف مشترک، برون سپاری را تفویض برخی از وظایف و اهداف بخشهای مختلف سازمان به افراد یا شرکتهایی خارج از آن گفته میشود که در صنعت مورد نظر از تخصص کافی برخوردار است و در مقایسه با نتیجه نهایی با هزینه کمتری وظایف مورد نظر را انجام میدهد.
بنا به تعریفی دیگر، برون سپاری نشاندهنده نوعی استراتژی است که برای ارائهدهندگان خدمات در این حوزه که دارای تجربه و تخصص کافی هستند، برخی قابلیتها را فراهم کرده و آنها را به شرکای ارزشمندی تبدیل میکنند. به طور خلاصه برون سپاری انجام فعالیتهای شما را بهتر، سریعتر و ارزانتر میکند.
شرکت ترخیص کالا چیست؟
شرکت ترخیص کالا شرکتی است که در زمینه امور گمرکی مربوط به صادرات و واردات فعالیت می کند. شما به عنوان کارفرما میتوانید پروژه ترخیص گمرکی کالای خودتان را به شرکت های ترخیص کالا برونسپاری کنید. اگر ترخیص کار گمرکی خود را بدرستی انتخاب کنید، این شرکت میتواند همه مجوزهای قانونی لازم را در کوتاهترین زمان برای شما اخذ کرده و مراحل قانونی تشریفات گمرکی پروژه را طی کند.
شرکتهای بازرگانی که امروزه در حال فعالیت هستند، کار خود را به شکل رسمی در دفاتر ثبت میکنند. کار بازرگانی شرکت دارای اشکال مختلفی بوده که با در نظر گرفتن حرفه و نوع فعالیت، نوع تقاضا، توان خرید، میزان تقاضا و … سرمایه شرکت به گردش درآمده و با سود کسب شده برای گسترش کسب و کار اقدام میشود. برای ثبت شرکت بازرگانی باید نوع شرکت ثبتی را قبل از شروع کار مشخص کنید و سپس به صورت اینترنتی از طریق سامانه ثبت شرکتها اقدام کنید.
چرا باید یک شرکت به صورت بازرگانی به ثبت رساند؟
شاید بعد از دانستن اینکه شرکت بازرگانی چیست سوال دیگری که در ذهنتان بسیار مرور شود علت ثبت این شرکت باشد. یکی از اصلی ترین دلایلی که تجار و بازرگانان را به سمت ثبت شرکت به صورت بازرگانی تشویق میکند، مزایایی است که این دسته از شرکتها دارند.
بیشتر فعالیتهایی که در قالب یک بازرگانی میشود فعالیتهای بینالمللی است. بنابراین از اصلی ترین علت ثبت شرکت به صورت بازرگانی سود کلانی است که از صادرات و واردات کالا برای شرکت به وجود میآید.
اطمینان برای مشتریان امتیاز دیگری است که در ثبت شرکتهای بازرگانی وجود دارد. به این معنا که مشتریان ترجیح میدهند با شرکتهایی وارد معاملات تجاری شوند که ثبت شده است.
در صورتی که شرکتی را به صورت بازرگانی به ثبت رساندید لازم است که کارت بازرگانی دریافت کنید. با استفاده از این کارت میتواند از مناطق آزاد واردات و صادرات انجام داد، ویزای تجاری صادر کرد و در اتاق بازرگانی عضو شد.
علاوه بر آن افرادی که فعالیت بازرگانی دارند و دارای کارت بازرگانی هستند قادراند در گمرک کالاها را ترخیص کنند.
وجود اساسنامه در بازرگانیهای ثبت شده امکان فعالیت پراکنده توسط اعضا را محدود میکنند که باعث میشوند بر یک فعالیت خاص تمرکز داشته باشند و در نتیجه سود بیشتری هم داشته باشند.
طریق کار شرکت های بازرگانی:
شرکت های بازرگانی که امروزه کار می کنند، فعالیت خود را به صورت رسمی در دفاتر ثبت کرده اند و با توجه به نوع و حرفه فعالیت آن ها، کار بازرگانی شرکت هم اشکال مختلفی دارد و با میزان تقاضا، توان خرید، نوع تقاضا و … سرمایه شرکت را به گردش می اندازند و از سود به دست آمده کسب و کار خود را گسترش می دهند.
ماده ۴ لایحه اصلاحی قانون تجارت می گوید شرکت سهامی به دو دسته تقسیم می شود:
شرکت های سهامی عام هستند که موسسین آنها بخشی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند.
شرکت های سهامی خاص هستند که تمام سرمایه آنها در زمان تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین شده است.
آزادسازی کالا به منظور واردات و صادرات، نیازمند رعایت و پیروی از یک سری اصول و مقررات گمرکی است. کسب و کارها و صاحبان کالاها، برای اینکه بتوانند محصولات خود را از دروازه های گمرکی عبور دهند، باید مراحل اداری و دستورالعمل های ترخیص کالا را پشت سر بگذارند.شرکت هایی که در زمینهی واردات و صادرات فعالیت می کنند با انواع امور تجاری مرتبط با واردات و صادرات کالا آشنایی دارند. این چنین شرکت هایی به قوانین واردات و صادرات کالا و مراحلِ انجام آن اشراف کامل دارند.