ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

ترخیصک

باربری و ترخیص و واردات

ثبت سفارش واردات کالا چیست؟

ثبت سفارش واردات کالا یکی از اولین و مهم ترین اقداماتی است که هر تاجر و بازرگانی باید پیش از انجام فرآیندهای واردات کالا به آن توجه نموده و زمان و دقت کافی برای انجام این پروسه اداری صرف نماید. در واقع ثبت سفارش واردات کالا فرآیندی است که طی انجام آن تاجر یا بازرگان سندی را از سیستم وزارت بازرگانی کشور دریافت می کند که نشان می دهد، واردات کالا قانونی بوده و تحت نظارت سازمان های ذیربط به انجام رسیده است.

توجه داشته باشید که مراحل ترخیص کالا از گمرک پیچیده است که البته بسته به قوانین کشور و نوع کالا این پیچیدگی ها می تواند متفاوت باشد. همواره پیشنهاد این است که مراحل ثبت سفارش کالا و ترخیص را از طریق یک کار گزار متخصص و ترخیص کار پیگیری کنید تا مطمئن باشید که ثبت سفارش کالاها و ترخیص برای واردات و صادرات به درستی انجام شده است.

انواع ثبت سفارش

برای ثبت سفارش کالا روش‌های مختلفی وجود دارد و در ادامه به معرفی هریک از روش‌های ثبت سفارش می‌پردازیم.انواع ثبت سفارش باتوجه‌به شیوه پرداخت آنها مشخص می‌شود. اینکه تأمین ارز چگونه انتخاب شود در نوع ثبت سفارش مشخص می‌شود. برای درک بهتر موضوع انواع مختلف آن را در ادامه می‌خوانید.

·         خرید ارز از سیستم بانکی

·         از محل ارز خود

·         از محل صادرات خود

·         تهاتر

·         از محل صادرات دیگران

·         از محل ارز دیگران

·         از محل صادرات

·         دیداری ( SIGHT DOCUMENT CREDIT )

·         مدت دارد ( DEFERRED LETTER OF CREDIT )

·         یوزانس ( USANCE CREDIT )

·         ثبت سفارش مبتنی بر صادرات و اعتبار اسنادی بدون انتقال ارز

ثبت سفارش واردات در برابر صادرات در صورتی انجام می شود که پروانه صادراتی معتبر ارائه گردد و ارزش صادراتی هم ممهور به مهر گمرک بوده وتاریخ پروانه با کوتاژ وارداتی یکی باشد.

 

آشنایی با سامانه جامع تجارت

همان اندازه که اخذ کارت بازرگانی برای انجام صادرات و واردات کالاها به کشور اهمیت دارد، ثبت سفارش واردات کالا نیز حائز اهمیت است. امروزه برای ثبت چنین سفارشی از سامانه اینترنتی مخصوصی رونمایی شده است که بسیاری از مشکلات سر راه متقاضیان را از میان بر خواهد داشت. این سامانه که به نام سامانه جامع تجارت شناخته می‌شود، امکان ثبت سفارش برای کالاهای وارداتی را فراهم کرده است.

 

تمامی افرادی که قصد دارند کالایی را به کشور وارد کنند، باید در ابتدا به این وب‌سایت مراجعه کرده و بعد از ثبت‌نام، کالای وارداتی خودشان را ثبت سفارش کنند. البته باید اشاره کرد که ثبت سفارش واردات کالا تنها یکی از جمله خدمات این سامانه بوده است و به کمک سامانه جامع تجارت می‌توان نسبت به دریافت شناسه کالا، خدمات عمومی، پاسخگویی به سؤالات و ... اقدام کرد. این سامانه از سال 1397 در اختیار کاربران قرار گرفته است.

مجوز ثبت های سفارش کالا

مجوز ثبت سفارش کالا یک فایل است که توسط سازمان توسعه تجارت ایران صادر می گردد. این مجوز دارای یک کد 8 رقمی، تاریخ ثبت، شماره ثبت، تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی ثبت سفارش می‌باشد. این اطلاعات را می‌توانید در نرم افزار حسابداری خود ثبت کنید.

 

اگر تعداد کالا های ثبت شده به منظور ثبت سفارش زیاد باشد، اسامی آن ها در برگه های جداگانه ثبت شده و به مجوز ثبت سفارش ضمیمه می شود. در هنگام ثبت سفارش باید حق ثبت سفارش نیز پرداخت گردد، مبلغ حق ثبت سفارش هرسال با توجه به قانون بودجه تعیین شده و برای برخی از کالا هایی که به کشور وارد می شوند (بدون توجه به این که در سیستم بانکی و یا خارج از آن ثبت شده اند) باید پرداخت شود.

 

می ‌وان گفت دولت با استفاده از سیستم ثبت سفارش ضوابط فنی برای کالاهایی که به کشور وارد می شوند را کنترل نموده و همچنین کالا های وارداتی را به صورت آماری ثبت می نماید. این کار دولت را در اجرای بهتر قانون جدید سامانه مودیان یاری کرده است.

·         مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز ثبت سفارش کالا:

·         کارت بازرگانی

·         پیش فاکتور یا پروفرما

·         استاندارد اجباری

·         اخذ شناسه فروشنده از سامانه فیدا

·         اخذ گواهی های فنی از دستگاه های مربوطه

·         ثبت سفارش

·         گشایش اعتبار با ارائه پروفورم و تهیه و تحویل اسناد خرید و حمل به بانک کارگزار

·         ارائه شناسه منشا ارز وارداتی

نکاتی مهم در رابطه با واردات کالا از خارج | شرکت ترخیص کالا | کارت بازرگانی | مزایای کارت بازرگانی | سامانه جامع ثبت سفارش کالا | ثبت سفارش واردات کالا

نکات مهم درباره ثبت سفارش کالا و ثبت سفارش واردات کالا  :

·         در گمرک هم زمان با بررسی اظهارنامه در مراحل نخست ثبت سفارش کالا و قبل از اینکه اظهار محقق شود (اظهار بعد از اینکه اظهارنامه امضاء شده و به پیوست اسناد مربوط به صورت رایانه ای یا دستی به گمرک ارایه گردید و شماره ثبت اظهارنامه به آن اختصاص یافت، محقق می گردد. معمولا مواردی از قبیل موجودی کالا در انبار، مالکیت، احراز صلاحیت، مجوزهای واردات و کد تعرفه گمرکی و غیره بررسی می شود، بنابراین اگر معلوم گردد صاحب کالا به گمرک بدهی داشته یا مشمول جرایم و پیگرد قاجاق گمرکی است، اصولأ قبل از اظهار کالا و ترخیص کالا فرآیند جریان تشریفات گمرکی متوقف می شود.

 

·         ) کالاهای وارداتی به نام هر شخصی به مجرد اینکه به شخص ثالتی واگذار گردید (شرکت ترخیص کالا ) که از لحاظ شرایط صلح بلامانع باشد، از لحاظ گمرک شخص واردکننده کالا( یا شرکت واردات کالا ) که اقدام به ثبت سفارش کالا و ثبت سفارش واردات کالا در سامانه ntsw نموده – هیچ گونه مسئولیتی یا سمتی نسبت به واردات کالا و پیامدهای ناشی از اظهار آن کالا در گمرک ندارد.

 

·         ) به طور کلی در مورد واگذاری محموله های موجود در اماکن گمرکی که در مراجع ذی صلاح انجام میگیرد (دفاتر اسناد رسمی) استعلام از گمرک صورت می گیرد و در صورت بلامانع بودن واگذاری، واردکننده نقشی در ادامه اقدامات بعدی واگذارشونده با اشخاص ثالث ( ترخیص کار ) ندارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد